Een affiliate shop beginnen zonder kennis van websites maken

Geplaatst op 14-03-2022

Categorie: Computer en internet

Ook wanneer u geen kennis heeft van website maken is het mogelijk om een affiliate shop te beginnen. Wanneer u gebruik maakt van een script, hoeft u niet veel technische kennis te hebben om een affiliate marketing webshop op te zetten. U kunt met een script inloggen op een afgeschermde omgeving om de affiliate shop te beheren. Naast een affiliate script is het handig om uw eigen domein en webhosting voor uw affiliate webshop te hebben.

Aan webhosting en uw eigen domein zitten jaarlijkse kosten verbonden. De webhosting en domeinregistratie worden doorgaans bij dezelfde aanbieder ondergebracht, maar het is ook mogelijk de webhosting en domeinregistratie onder verschillende aanbieders onder te brengen. Tegenwoordig kunt u met een relatief klein budget al webhosting afsluiten met een passende domeinnaam. Dit kunt u gebruiken voor het opzetten van uw affiliate shop.

Vrolijk Internet Services levert een script die eenvoudig op uw webhosting pakket kan worden geplaatst voor het beginnen van uw eigen affiliate webshop. Het script kan via de website van Vrolijk Internet Services worden aangeschaft. Nadat u heeft betaald, ontvangt u per e-mail de factuur en kunt u het script direct downloaden. U vindt op de website van Vrolijk Internet Services de handleiding met het stappenplan voor de installatie. Komt u er niet uit, dan kan Vrolijk Internet Services u ondersteunen bij de installatie van het script.

Een belangrijk onderdeel van het script is de beheeromgeving. U kunt binnen de beheeromgeving inloggen met een door u gekozen gebruikersnaam en wachtwoord om de affiliate webshop te beheren. Met de beheeromgeving kunnen eenvoudig data feeds worden geïntegreerd in uw webwinkel. Data feeds kunnen worden gebruikt om geautomatiseerd producten toe te voegen binnen uw affiliate shop. Ook wordt de productinformatie regelmatig geactualiseerd wanneer u gebruik maakt van data feeds. U kunt toegang tot deze data feeds krijgen door u aan te melden bij een affiliate platform zoals Tradedoubler of Daisycon.